הצלחה

 

מיומן הפילוסוף מבט הגותי על מה שקורה

 

הצלחה

אנשים כמונו שואפים להצליח. אך לא מדובר בהצלחה "כלכלית" דווקא. ההצלחה שאנחנו שואפים אליה היא ראשונית יותר מהגדלת אפשרויות ההמרה שבידינו - ההצלחה שלנו היא ההצלחה בעשיית דברים.

כן, אנחנו אוהבים את החומר ואנו מעריכים את הכסף, אך הכסף איננו יכול לקנות לנו את תכליותינו. אלה מסופקות על ידינו במובן היסודי ביותר של עובדת היותנו יצרנים. עבורנו ההצלחה היא יכולת היישום של מאוויינו הרוחניים, של מימוש יכולותינו והבאתם מהכוח אל הפועל.

מקובל בחברתנו לצפות באדם שהגיע להישגים כלכליים גדולים ולחשוב שהוא מצליח. אך אם אינו מאושר ממעשיו הוא אינו מצליח. לעומת זאת, כשר אדם מגיע לשלמות במימוש כשרון שהיה אצור בו, כמו צייר המבצע תמונה נשגבה או מוסיקאי המחבר יצירה נפלאה, הוא אדם מצליח באופן מציאותי הרבה לפני השאלה איזה מחיר הוא מצליח להשיג עבור יצירתו מבני אטדם אחרים.