אי מוסריות בצה"ל
- פרטים
- עידכון אחרון ב-ראשון, 28 אוקטובר 2012 10:37
- כניסות: 888
אי מוסריות בצה"ל
בעיצומה של לחימה באוייב מחוץ, נאבקים בתוך צה"ל, זה בזה, על המוסר הפנימי של מערכת הבטחון ועל התשלומים הכבדים בנפש שמערכת זו משלמת.
חשיפה: 2 חיילים בגולני כתבו למג"ד כיצד הוותיקים מתעללים בצעירים.
זו הכותרת שנתפרסמה ב"ידיעות אחרונות" 15.12.05. עוד נמסר בכתבה כי "בשבוע שעבר הביא המאבק נגד "מוסד הוותיקות לשפיטתם של חמישה חיילים ל56 ימי מאסר, לאחר שהתברר כי הם התעללו בחיילים צעירים".
צה"ל: מתחילת השנה התאבדו 33 חיילים
כותרת מזעזעת זו התפרסמה ב"הארץ" באותו יום. בנוסף, נאמר בכתבה כי לדברי האלוף שטרן"צה"ל אינו עורך הבחנה בין חייל שנהרג בפעילות מבצעית לבין חייל שהתאבד".
משמעותה של ידיעה זו עלולה להיות שצה"ל מנצל את זכותו ל"סודיות מבצעית" כדי להסתיר מפני משפחותיהם השכולות של חייליו עובדות הנוגעות לדרך שבה נהרגו. לדבר יש השלכות עצומות ולכן זה המקום לשאול מי מבצע את ההחלטות הללו, ובאיזה זכות?
ושאלה אחרת, מופשטת יותר, נוגעת לסעיף ההתעללות: האם יש קשר בין עובדה זו של פגיעה בכבודם של חיילי צה"ל, הנמצאים בו בתוקף חוק גיוס חובה, הפוגע בזכויות היסוד שלהם, לבין מספר ההתאבדויות הגבוה בצה"ל?
אנחנו בספק אם יש מי שערך, עורך או יערוך בקרוב מחקר בנושא, כי סוג כזה של מחקר יעורר את התנגדותה של השיטה אשר תסגור כל דרך שהיא יכולה בפני מפעיליו.