הסוציאליזם הישראלי נגד היהדות
- פרטים
- עידכון אחרון ב-ראשון, 28 אוקטובר 2012 10:37
- כניסות: 891
הסוציאליזם הישראלי נגד היהדות
במדינת ישראל הסוציאליסטית מתנגשים דרך קבע ערכיהם של הסוציאליזם והיהדות אלא שלרוב אין שומרי המצוות, בשל העובדה שהם אינם מיומנים פילוסופית, שמים ליבם למלחמה זו. דבר זה נובע, בין היתר, מכך שהסוציאליסטים – ובמיוחד הישראלים שביניהם – נוהגים להציגו כאילו הוא יורשה העכשווי של המסורת היהודית.
למעשה, בשל הנוהג הסוציאליסטי להציג מגמה זו בהיפוך ממה שהיא באמת, מהווה היא את הסיכוי היחידי לשבור את תחושת הערבות ההדדית האופיינית ליהדות. למעשה הסוציאליזם הוא מומחה בשבירת האהדה, ההזדהות וקשר העזרה ההדדית האמיץ שקיים בין בני אדם. במיוחד כשמדובר בחברה היהודית הדתית אין דרך יעילה יותר לעשות זאת מאשר על ידי החדרת הרעיון הסוציאליסטי לתוכה.
הדבר עלול לקרות בדיוק בשל הדמיון החיצוני או, יותר נכון, התרמית שבאמצעותה מצהיר הסוציאליזם על שאיפתו לחברה שבה יתקיים יסוד הסיוע ההדדי. היום זה כמעט מצליח, אך במונחים של הדת היהודית זהו שילוב של גזל עם אלילות, כי פירוש הדבר לקחת מערכת רעיונית שהתפתחה בתוך היהדות כהיבט חלקי של תפישת עולם, להוציא אותה מההקשר הכולל והמאוזן של המסורת היהודית, ולעבוד אותה באופן דוגמטי, תוך כדי התעלמות מהקשר זה, ולהציגה – בניגוד ליהדות שאלוהיה כולל את כל כוחות המציאות - כאילו היא תומכת בעמדה המעדיפה כוח אחד.
בשילוב עם הכפיה, שהיא, כמובן, ראשונה במעלה בחשיבותה בשיטה זו, הופכת השיטה הסוציאליסטית ידידים לאויבים באופן בלתי נמנע, שכן היא מחדירה גזל לעולם טהור מחטא זה, על ידי הצדקתו מבחינה חברתית. (ובנוסף לכשל המוסרי ולטעות הפילוסופית שיש בכך, הדבר גורם גם להוקעת היהדות, כי במקרה שבו זה נעשה על ידי הכנסת כפיה, כמו במקרה של מדינת ישראל, מעורר הדבר את התחושה הציבורית שיש ממש בטענה שיש במסורת היהודית יסוד ל"כפיה דתית").