המלחמה על האמת
- פרטים
- עידכון אחרון ב-ראשון, 28 אוקטובר 2012 10:37
- כניסות: 823
המלחמה על האמת
פעולת ההסחה של הרוע גורמת לנו שנעסוק בהגנה והתנצלות במקום ביצרנות. כשאנו עושים זאת, אנו מעידים על עצמנו שאנו אשמים – אם לא במה שאנו מואשמים בו, הרי לפחות בכך שאנו מצייתים לחוקי אלה שמאשימים אותנו. במצב של היום, העובדה שהמאשימים הם, באופן יסודי וראשוני, הפושעים הראשיים, הופכת אותנו, המתנצלים, לשותפים לפשע.
הפתרון? אמת. אמת – ולא רק ידיעתה, אלא גם אמירתה לצורך הפצתה לכמה שיותר בני אדם ובמיוחד לאלה הטובים, אשר מאוימים להישבר ולהיכנע בשל חוסר ידיעתם אותה – היא הנשק הראשון במלחמה נגד תעמולת השקר של הרוע; אם וכאשר אנו מציבים את האמת אל מול הרוע, לא יועילו לו כל תעלוליו, מתוחכמים ככל שיהיו, כי אפילו השקרים החכמים ביותר אינם יכולים להתמודד עם האמת הפשוטה ביותר ולנצחה.
מעל לכל, יש לזכור כי האמת אינה מנצחת לעתים קרובות או לא – אלא כל הזמן. אך כגי להבחין בזאת יש לנו צורך באימון מיוחד של כושר ההבחנה. בעזרתו נוכל לראות איך, מאחורי כל שקר המאיים לנצחנו, נמצאת אמת יסודית, אשר לא תאפשר לו נצחון לאורך זמן. מה שיעזור לכך הוא לדעת שבשמן שהשקר מצריך מאמץ גדול כדי לייצב את עצמו במציאות התודעתית, אין האמת זקוקה לדבר; די בכך שהיא קיימת.
ידיעת האמת היסודית די בה כדי שבכל פעם שנמצא את עצמנו מותקפים ומואשמים על כך שאיננו מוסריים, נוכל להשיב לעצמנו את הבטחון. כל מה שאנו זקוקים לו הוא להיזכר באמת: שאנו טובים, יצרנים ומועילים לעצמנו ולאחרים. אמת כזו לא ניתן להעלים.