מכתב למשרד ראש הממשלה 2011
- פרטים
- עידכון אחרון ב-ראשון, 28 אוקטובר 2012 10:37
- כניסות: 931
לכבוד
משרד ראש הממשלה
הנדון: הצהרה ותביעה נגד חוסר המוסריות של משרדכם.
מדינת ישראל השיגה מאז הקמתה הישגים רבים וגם קנתה לה מעמד של כבוד בהסטוריה של עם ישראל, אך ביחד עם זאת מחייב אותנו הצדק להכיר בכך שיש במדינת ישראל גם אי צדק רב; מאז הקמתה פוגעת המדינה באופן קשה בזכויותיהם של אזרחיה וגורמת להם נזקים כבדים, הן כבני אדם והן כיהודים.
במסגרת פעולתה החוקית והמדינית הביאה מדינת ישראל את אזרחיה לשפל כאשר – באמצעות ממשלות ישראל – הרחיקה אותם מהאפשרות לממש את יכולותיהם היסודיות. היא עשתה זאת על ידי פגיעה גדולה בזכות החיים, החופש והקנין שלהם. בפועל, בשל אי קיומה של חירות מלאה בישראל, רובם ככולם של אזרחי המדינה הם עבדים.
מדינת ישראל שולטת בחיי אזרחיה באמצעות החוקים האלימים שחקקה והנחילה באופן לא צודק, שבעזרתם כבשה רבים מתחומי החיים שלהם. בפעולותיה החוקיות פגעה המדינה באזרחיה כבני אדם בכלל וכיהודים בפרט, הן על ידי פגיעה בזכויות האדם והיחיד שלהם והן על ידי פגיעה במסורת ההלכה של הדת היהודית.
משרדי הממשלה מהווים את זרועות השליטה של המדינה בחיי אזרחיה, כשכל משרד פוגע בזכויות האדם של הציבור באמצעות מונופולין בלתי מוסרי שניתן לו על ידי המדינה; באמצעות החוק הישראלי הלא צודק, המבוסס אך ורק על כוח הזרוע, חודר כל אחד ממשרדיה של מדינת ישראל מאז הקמת המדינה לחייהם הפרטיים של אזרחיה בניגוד לרצונם, להסכמתם או אף לידיעתם.
במיוחד כשמדובר במשרד ראש הממשלה, הנמצא בעמדת פיקוח על כל שאר משרדי הממשלה, ברור כי בשל המספר הגדול של התחומים שבהם הוא נוגע הוא מבטא בצורה הברורה ביותר את היות ממשלת ישראל והשלטון במדינה ממסד המוקדש לרמאות הציבור:
משרד ראש הממשלה הוא משרד העל הממונה על הגופים הממשלתיים הנכללים ישירות באחריותו של ראש הממשלה, ובהם שירות הביטחון הכללי, המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים והלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. בנוסף לכך יש בידי המשרד קישור למשרדי ממשל ושלטון רבים, הפועלים כאחראי משנה ליישום מדיניות הממשלה בתחומים רבים, שביניהם מנהלת סל"ע לטיפול במפוני ההתנתקות, המשרד לעניני גמלאים, לשכת העיתונות הממשלתית, המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים (המוסד), גוף מודיעין החוץ של ישראל, שירות הביטחון כללי (השב"כ), שהוא גוף מודיעין הפנים של ישראל, המועצה הלאומית לכלכלה, האגף לתכנון מדיניות ומטה ההסברה הלאומי, תוכנית הסיוע לניצולי השואה, התוכנית הלאומית לחיזוק הצפון בעקבות מלחמת לבנון השנייה, מדיניות חוץ ותקשורת עם מדינות זרות ויחידות המטה של ראש הממשלה לצד משרד האוצר.
לכל בעל שכל ישר ברור כי לא קיים במציאות צוות אנושי שיכול להתמודד כהלכה עם ניהול ריכוז רב זה של סמכויות, שליטה, נושאים וחופש פעולה הכפופים לראש הממשלה ולעוזריו הקרובים. אף על פי כן יוצרת העובדה שאלה מהווים חלק מסמכויות משרד זה את הרושם כי בראש המדינה עומדים בני אדם בעלי שאר רוח ויכולות שהם משכמם ומעלה ביחס לשאר אזרחי המדינה, אשר מחזיקים בידע מקצועי רב שיש בו כדי להעניק טיפול ראוי לכולם.
רמאות הציבור הקיימת בהקשר זה נחשפת על ידי העובדה שהנמצאים במשרד ראש הממשלה – ובראשם ראש הממשלה עצמו – נבחרים לתפקידם באמצעות הצבעת רוב דמוקרטית, הנערכת על ידי הציבור, שרובו ככולו איננו מחזיק ביכולת לבחון את רמתם המקצועית, האינטלקטואלית או המוסרית של נבחריו, שבהם הוא בוחר לנהל את עניניו. עם זאת, יודע וזוכר הציבור הישראלי את התוצאות השליליות הרבות של טיפול כל הגופים הללו בעניניו, הנובעות ממדיניות הכפיה החוקית הכובלת את האזרחים ומהתערבות המדינה בזכויות האדם שלהם בכל תחום אפשרי.
במדינת ישראל מהווה המשרד הרמאי של ראש הממשלה את מונופולין העל הקובע מלמעלה את ההתנהלות בכל אחד מהתחומים הללו, ובשל חוסר היכולת היסודית של שליטה ריכוזית לנהל את תחומי חייו של האזרח, יהיה אשר יהיה, מועד כל טיפול כזה לכשלון ולגרימת סבל. סקירת התחומים שבהם מוטלת על האזרח בישראל מסכת של סבל ויסורים שנובעת ממחדלי השלטון בניהול מדיניות ישראל כמוה כסקירת ה"הישגים" של משרד ראש הממשלה על דרך השלילה: די למנות, בין אלה, את מפוני הגירוש מגוש קטיף, את ניצולי השואה מקופחי הזכויות, את הגימלאים, את נפגעי המלחמה בצפון ובדרום, את נפגעי משרד האוצר ואת אזרחי ישראל המוצאים עצמם בשנים האחרונות נפגעים ישירות מהשב"כ, מהמועצה לכלכלה, ומהמדיניות הכללית של השלטון המנוהלת על ידי ראשי הממשלה של ישראל מאז הקמתה.
אם נוסיף לרמאות זו את התמיכה החוקית והמשאבית שמעניק משרד ראש הממשלה לפגיעתם של כל שאר משרדי הממשלה באזרחי ישראל, נוכל לראות כי באמצעות משרד ראש הממשלה יש לכל זרועות המדינה את יכולת ההשפעה על התרבות הישראלית, על מעמדה בעולם, ועל מצבה המוסרי המתדרדר, הגורם נזק למעמדה של המדינה הן מבחינה חיצונית והן מבחינה פנימית, ובאופן עקיף מכשיר גם את הקרקע לשנאת ישראל ולשנאת דת ישראל בעולם. בשל ההיקף המצטבר העצום של הנזקים והסבל הישירים והעקיפים הללו, הנגרמים לאזרחי ישראל על ידי מדינת ישראל בכלל ועל ידי משרד ראש הממשלה בפרט, מוצא עצמו אזרח המדינה קרבן של אי מוסריותה מיום היוולדו ולמשך כל ימי חייו.
אי לכך מוטלת עלינו, אזרחי ישראל, החובה המוסרית לתבוע ממדינת ישראל פיצוי מקיף על כל הפגיעה שלה בנו, כיחידים וכקבוצות, הן מבחינת פגיעתה הישירה בחיינו, בחירותנו וברכושנו והן מבחינת פגיעתה ביכולתנו הרוחנית, התרבותית והדתית – מה שמשמעותו המעשית היא הפקעה בפועל של יכולתנו לחיות חיי אדם מאושרים.
אוהד קמין