הצדק

 

הצדק

(סיפור דמיוני מחיי מדינת ישראל החדשה)

זה קרה מספר ימים אחרי הבחירות, שבהן עלתה לשלטון בישראל סיעה פוליטית חדשה:

יריה פלחה את דממת הלילה ואמיר לוי, חייל ישראלי ששמר על גבול ישוב בשומרון, זעק מכאב.

בבית החולים נחבשה ידו הפצועה של החייל. ישראל הגישה למועצת הבטחון תלונה ואתראה: אם לא יוסגר היורה תוך 24 שעות תוענש הרשות הפלשתינית, שמשטחה נורה הכדור, על אחריותה למעשה.

במשך 24 שעות היה גבול ישראל מתוח ובעולם כולו ציפו למעשיה של ישראל.

בשעה ה25 חדר כוח צה"ל גדול לשטח הרשות. שעה לאחר מכן היה הכפר שממנו יצא היורה כבוש וראשיו עצורים בידי ישראל. הרשות מחתה בתוקף על ה"אקט האגרסיבי" של ישראל והגישה תלונה למועצת הבטחון. ישראל הודיעה שראשי הרשות, שלא הסגירו את היורה, חשודים בשותפות לרצח ובמקביל להעמדתו המיידית לדין של החשוד בירי שנלכד על ידה, תבעה את הסגרת ראשי הרשות, שלא הסגירוהו.

"הוא לא רצח!" הצהירו ראשי הרשות לתקשורת העולמית. "הוא רק פצע!"

"בישראל החדשה איננו רואים הבדל עקרוני בין השניים. ובכל מקרה, אתם, שהייתם אחראים לפריקת נשק החמושים בצדכם, יכולים לומר זאת במשפט."

"מי זה אתם?"

"כל החשודים בסיוע לרצח!"

בפשיטה שביצעו כוחות הבטחון של ישראל נעצרו באישון לילה כל ראשי הרשות שלא הספיקו להימלט. למחרת הכריזה מדינת ישראל מלחמה על כל מדינה שתתן מסתור לפושעים נמלטים אלה.

"אתם מטורפים!" התיזו אנשי השמאל בינם לבין עצמם לגבי המדיניות החדשה של השלטון הישראלי החדש. "אתם הורסים מאה שנות דיפלומטיה רציונלית!" "אתם תגרמו לכך שישראל תיתפש כמדינה חשוכה שאיננה מכירה בקדמה של הריאל-פוליטיקה."

"אנחנו איננו מכירים בזכותו של שום אדם או גוף בעולם לשערה מראשו של יהודי אזרח ישראל" אמר ראש הממשלה החדש בראיון לתקשורת העולמית (ממשלת ישראל החדשה הצהירה, מיד עם בחירתה לשלטון, כי היא איננה מכירה בתקשורת הישראלית כבגוף אובייקטיבי וכי תשקול העברת מידע לתקשורת הישראלית רק אם וכאשר תהיה בטוחה שההתייחסות למידע כזה תהיה עניינית וכך גם ביקורתה, אם לא אוהדת ממש, כפי שכדאי שתהיה, בתוקף היותה ישראלית ויהודית באפיה). "זו מחויבותנו המוסרית להגן בכל מחיר שיידרש על חיי אזרחי ישראל!"

"אז מה תעשו?" נשאל ראש הממשלה והשיב: "אנחנו נטפל בכל בעיה לגופה, כפי שראוי שנעשה."

"ומה תהיה אמת המידה שלכם? החוק הבינלאומי?"

"לא ולא. החוק הבינלאומי הוא, במקרה הטוב, נוצרי; אנחנו פועלים לפי החוק המטפיסי. או, כפי שאנשי הדת שלנו קוראים לו במשך אלפי השנים האחרונות: החוק האלוקי."

"מה, אתם מתכוונים לפנות לאורים ולתומים כלשהם? להעלות באוב? לחולל קסמים או כשפים?"

"זה לא אנחנו. אתם מתבלבלים. אנחנו יהודים. אצלנו יש הלכה שמבוססת על עובדות העולם הזה."

"אז מה, בכל-זאת, תעשו?"

"אתם באמת חושבים שאיננו יודעים מה לעשות עם רוצחים ו/או שותפיהם? הרי כל העולם יודע. הוא פשוט לא עשה זאת אף פעם באופן יסודי ועקבי, כראוי."

"ואתם כן?"

"כן, בהחלט. אנחנו נבחרנו כי הגיע הזמן לצדק יהודי."

"צדק יהודי? מה זה?"

"צדק מציאותי. כזה שהשכל הישר וכל ילד יודע את משמעותו: עונש לרעים, שכר לטובים – ובהזדמנויות מיוחדות מאד גם סיכוי נוסף למתחרטים החוזרים בתשובה."

בחדשים שלאחר מכן עקב העולם אחרי התהליך שבו נכלאו בישראל ראשי הרשות הפלשתינית ליד בכירים מהתקשורת והאקדמיה הישראלית ("שותפים לרצח ולבגידה"), שבו השתלטה ישראל מחדש על כל רצועת עזה והשיבה נחלות לבעליהן המקוריים ("לא גזל, השבת זכויות ושחרור") ושפטה את כל החשודים בפשע שבידה. בית המשפט הישראלי החדש, המבוסס על החוק היהודי, הפך, באופן לא מוצהר, למוקד משפטי בינלאומי של הגשת תביעות בתחומים רבים. בית משפט זה, שהתפרסם, בין היתר, בקוצר הזמן שאורכים הליכיו, גרם לכך שפסקי הדין שלו הביאו, תוך זמן קצר, לכך שההלכה היהודית הפכה ליסוד משפטי נדרש ביותר בלימודי המשפטים - והדבר יצר גם מהפכה במחקר המשפטי והחוקתי הכלל-עולמי, שמיקודו הוסט, בין היתר, מן המשפט הרומי העתיק למשפט היהודי שקדם לו. מלומדים מומחים באוניברסיטאות העולם התבטאו בחוגים פרטיים כי "על ידי חשיפה מחודשת של הידע המשפטי היהודי נפתח רנסנס חדש בהבנת המציאות הפוליטית האנושית" וכי "גוף הנבואה היהודית אודות חזון אחרית הימים מצא לו את הלבוש המתאים".

אמיר לוי, חייל צה"ל החדש – צבא איכותי, מובחר וחפשי, ששרבים מבני העם היהודי ביקשו להתנדב ולשרת בו כחלק מראש החץ של הצדק בעולם – הבריא לחלוטין מפצע הירייה, נעתר לבקשת המחילה של אבו חסן בן ה14, אשר פגע בו, וסלח לו.

נתונים נוספים