למראית עין
- פרטים
- עידכון אחרון ב-ראשון, 28 אוקטובר 2012 10:37
- כניסות: 1067
למראית עין
שיחה עם מראה
הבוקר, שעה שראיתי את דמותי שבמראה, היא אמרה לי: "תגיד כבר!"
"מה?" שאלתי.
"אתה יודע בדיוק: בגידה, שוד וגזל, רצח!"
"מה פתאום? אני לא חושב שהדברים עד כדי כך חמורים."
"הוהוהו. בטח שאתה חושב כך; אתה פשוט מפחד. אותי אתה לא יכול לסדר..."
"אני מבקש ממך בכל לשון של בקשה" התחננתי "לא להיות כל-כך קיצונית."
"איזה קיצונית? אני פשוט אומרת לך שכדאי שתגיד כבר מה שאתה חושב."
"אבל עלול לקרות אסון..."
"ועכשיו זה לא אסון? אני רואה אותך מצטמק והולך, משנה את פניך ואת התנהגותך..."
"אז מה איכפת לך?"
"מה איכפת לי? אני משקפת אותך ואינני רוצה לשקף מישהו אחר. אנחנו נשואים כבר שנים רבות ואני נאמנה לך. אז תהיה גם אתה. אני לא רוצה שמישהו אחר ייכנס בינינו."
"איזה מישהו אחר? על מה את מדברת?"
"אתה מכיר יפה את הדיבוק הזה שהשתלט עליך - זה שמדבר בשקט בשקט כאילו הוא לא רוצה לפגוע באף אחד, זה שעושה את עצמו "לא-אלים" ו"שואף לשלום" אבל בתוכו הוא מתפוצץ - ובינתיים הוא שותק כשמפוצצים אנשים אחרים... והוא מנסה להציג את עצמו כאילו הוא אתה. אינני יכולה לסבול את זה. הרי אני אמורה לשקף אותך ולא אותו!"
"אבל משתיקים אותי כל הזמן. אומרים לי שזה לא הזמן והמקום, שאני צריך לדאוג למה שיקרה בעתיד, שאני פוגע בדברי בכל מיני ערכים ועוד כל מיני דברים כאלה..."
"אבל אף פעם לא נתת להם לבלבל אותך ככה. הרי אתה יודע שמה שעשית תמיד זה להגיד את מה שאתה חושב."
"אבל זה עלול לגרום למלחמת אחים!"
"ומה שהם עושים לך היום איננו מלחמת אחים? ולמה הם אינם חוששים מלדבר? אתה פוחד. חשבתי שאתה שונה מהאחרים, שאתה מיוחד, שאתה אומר את מה שאתה חושב."
"טוב, אז מה אני יכול לעשות?"
"תראה," הסבירה לי דמותי שבמראה: "אני שטוחה, דו-מימדית לחלוטין; לי אין את עומק הנסיגה שלך. מה שאתה רואה זה כל מה שיש. אני לא יכולה לפתח איסטרטגיה לטווח ארוך; אני לא יכולה להציג דמות שונה ממה שאני כי אני זה רק טקטיקה. אתה, אם תמשיך ככה, עלול לאבד אותי ואז כבר לא יהיה לך מה לראות כאן. אך אני חוששת שאתה עלול לאבד גם חלקים ממך..."
למראית עין, חשבתי, נראה שהמראה לא כל כך חשוב. אבל אולי במה שרואים יש גם חלק ממה שיש באמת? אכן, שאלה פתוחה – לפחות למראית עין.