559 פחד
- פרטים
- עידכון אחרון ב-חמישי, 28 מרץ 2013 07:22
- כניסות: 985
תגובות לאירועי היום ניסן תש"עא
פחד
לקראת ליל הסדר, שבו יקרא כל עם ישראל בהגדה על הפחד שנפל על המצרים בשל המכות שקיבלו, יהיו ישראלים רבים נתונים בפחד בשל מה שעלול לנחות עליהם תוך כדי ליל הסדר מכיוון עזה.
במרחב המזרח התיכון מהווה הצהרה על פחד אות ברור לחולשתו של המצהיר; זה מה שישראל משיגה בכל פעם שהיא מצהירה על חששה מהאיום האטומי של אירן, במאמצי ההתמגנות הגדולים שהיא משקיעה נגד ירי החמאס ובמערכת הבדיקה הבטחונית המקיפה שהקימה, החל ממחסומי הדרכים וכלה באיש הבטחון העומד בפתחו של כל בית עסק בישראל.
למתבונן מבחוץ - במיוחד אם מדובר באויב - נראה כי ישראל נכבשה על ידי פחד גדול, שהכניע אותה.
מעניין אם במבט מן העתיד ייראה סוג זה של פחד מן האויב שהשתלט על כל ישראל מוצדק.
גברת הכשלון באדרת הנצחון.
בנימין נתניהו אמור לשאת בקרוב בקונגרס האמריקני נאום שבו יפרט את עיקרי המדיניות של ישראל כפי שהוא מגבש אותם, וביניהם "שלום אמיתי עם הפלסטינים שיבטיח את בטחון ישראל".
מנוסחה זו שדלפה לציבור נראה שאנשי מקצוע עמלו רבות כדי לנסות ולהגיע לביטוי מילולי מושלם של סתירה שתכלול בנשימה אחת נחישות והתרפסות, כוח וחולשה, עמידה על זכויות וויתורים של פשרה.
אך בשום מקרה לא יצליח נתניהו למכור את הסחורה הקלוקלת הזו, שמביאה את ישראל להתדרדרות בטחונית וערכית גם יחד, שכן ביסודו של דבר קיימים בין ערכי ישראל, הפלסטינים וארה"ב ניגודי ענינים כה קשים שאינם ניתנים באמת לגישור. לפיכך מה שמציג נתניהו כנצחון נדון מראש לכשלון.
בכלל, נראה שטוב יותר יעשה נתניהו אם ימצא את הדרך שבה הפלסטינים – ולא ישראל - יתחילו לחפש בטחון. אין ספק כי דבר זה יהיה לטובת האינטרס הבטחוני של ישראל...
רוח צה"ל על רגל אחת.
במהדורת החדשות של אחד מהבקרים נשמע לאחרונה סיפורם של קציני צה"ל שהורו לחיילת שאיבדה את פנקס החוגר שלה לעמוד על רגל אחת וצחקו לאחר שמילאה את הוראותיהם. הם נידונו על מעשה זה שלהם לעונשים לאחר שהחיילת תבעה את כבודה מבית דין צה"לי.
יהיו בישראל כאלה שיזעמו על עושי המעשה אך לא פחות על כך שהדבר הגיע לתקשורת. בתפיסתם את ההשלכות שיש לכך על שמם הטוב של הצבא, המדינה והעם היו רבים מהם מעדיפים למחול על כבודם.
אך אין כמו מקרה זה כדי לבטא את רוחו של צבא כפייתי היונק את ערכיו היסודיים מכך שהחברה הישראלית רגילה בכפיה ורואה את הפיקוח והכפיה הממשלתיים כסבירים. בניגוד לצה"ל, לא יעיז ארגון חופשי כלשהו להציג תביעה כזו לאדם כלשהו – ולו רק מתוקף הידיעה שבני אדם חופשיים לא יכפו איש על רעהו הוראות כאלה – וגם לא יהיו מוכנים להשפיל את כבודם העצמי עד כדי מילויין.
מה ששומה על האזרח הישראלי לקחת בחשבון הוא שקציני צה"ל אינם פועלים בחלל ריק וחשיפתו לציבור של אירוע פרטי זה, נדיר ככל שיהיה,חושפת משהו כללי הקיים בישראל בכלל ובצה"ל בפרט, אשר חיילים רבים סובלים ממנו זמן רב בשתיקה. זו מתבססת על כך שלרוב אין היחיד הישראלי רואה חשיבות לסבלו היחידאי ואינו מבין עד כמה דבר מסוג זה עלול לפגוע בו הן כאדם יחיד והן כאחד מבניה של אומה.
"הכל"?
פעם אחר פעם מבטיחים לנו כי בענין שליט עושה מדינת ישראל "הכל". אך לאחרונה נודע כי המכונה "ראש ממשלת החמאס", איסמאיל הנייה, הצהיר בשם החמאס ש"לא נתפשר בנושא גלעד שליט".
עצם העובדה שבראש כנופיית החמאס, המחזיקה בשבי חייל ישראלי נמצא אדם חופשי המוציא הודעות מסוג זה לתקשורת היא עדות לכך שבנושא גלעד שליט לא עושה ישראל הכל.
אוהד קמין