קונספירציה 2001

 

קונספירציה 2001

 

תארו לעצמכם את התסריט הבא:

שבועיים לפני מועד הבחירות הבאות לכנסת נחשפת על ידי השב"כ חוליה של מתנחלים אשר תכננה להתנקש בראש הממשלה. ייתכן שהחוליה אף נתפסת בדרכה לביצוע המשימה. יתכן אף שמשימתה היתה שונה – אולי פיצוץ מסגד אל אקצה על הר הבית, אולי רצח יאסר ערפאת. יותר מזה – יתכן והיא לא נעצרת בדרכה, אלא ממש ברגע האחרון, ממש לפני שהיא מבצעת את משימתה (מזימתה), או אולי ממש תוך כדי ביצוע המשימה, הנעצרת במבצע הרואי על ידי כוחות הבטחון. נשמע מוכר?

תארו לכם את ראש הממשלה, אהוד ברק, יוצא בנאום לאומה ומכריז בקול נרגש על כך ששוב ניצלה הדמוקרטיה הישראלית מציפורניהם של האלמנטים החשוכים בחברה, אשר גם עתה, על סף השלום הנכסף, מנסים להטיל את כולנו לתוך תהום האלימות, בלה, בלה, בלה... תארו לעצמכם את תגובותיהם של שאר הפוליטיקאים מהשמאל, של אנשי התקשורת, של ראשי מערכת המשפט, של המשטרה, של הצבא.

קל מאוד לחזות מה תהיה משמעותו של ארוע כזה בהקשר הפוליטי הלוהט והגועש שבו אנו נמצאים בימים אלה? מה שקרה פה אחרי רצח רבין יהיה משחק ילדים לעומת מה שיתרחש עלינו במקרה כזה. זוהי תהיה מכת המוות האחרונה על מתנגדי השמאל בישראל. זה יהיה האישור הסופי לשמאל להגשים את כל חלומותיו המזויעים – את השמדת הזהות היהודית של מדינת ישראל, ובעצם, את השמדת הזהות היהודית באשר היא. השמאל יוכל, ללא כל צל של ספק, להשתמש לשם כך בכל אמצעי שיראה לנכון, ללא שום הגבלה מכל סוג שהוא.

האם מותר לנו להוציא מכלל אפשרות שהעומד בראש ממשלת ישראל "יארגן", יחד עם כוחות הבטחון, ארוע כזה, כדי לנסות ולהבטיח את זכייתו בבחירות, ולאפשר לעצמו חופש מוחלט, בגיבוי בינלאומי, לתת לערבים עת כל יש"ע, את הר הבית, את גירוש יש"ע, ומי יודע מה עוד? האם מותר לנו לעשות זאת, גם לאחר שלא נוקו ספקותינו לגבי ביום רצח רבין בידי השב"כ ופוליטיקאים מסוימים מהשמאל?

הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו, שעשוי למנוע תסריט מזויע זה, הוא להכריז עליו בגלוי, כך שאם יתרחש, יבינו כולם מה נעשה, ומי עשה זאת. לשם כך נכתב מאמר זה.

יהיה מי שיגיד שדבר זה הוא בלתי אפשרי. זוהי טעות. אהוד ברק הוא לא עוד פוליטיקאי שמאלני. אהוד ברק גורם לבולשביזם שהיה פה לפניו – מגולדה ועד רבין – להחוויר ולהראות כמשחק ילדים. אהוד ברק הגיע למצב שליטה מוחלט במדינה. על פיו ישק דבר. אין גבול ואין סייג למה שהוא מסוגל לעשות, גם מבחינת יכולתו האישית ואי נכונות לתת לשום דבר לעצור אותו, וגם מבחינת ההתנגדות החיצונית אליו. הוא ראש הממשלה שכ-ו-ל-ם מפחדים ממנו ולא מעיזים לפעול נגדו; מחבריו במפלגה, ששתקו לנוכח ההפיכה שעשה בה במרכז המפלגה יום לאחר שהודיע על התפטרותו, דרך אנשי התקשורת, שלא מעבירים עליו ביקורת משמעותית, דרך אנשי המשפט, כשבראשם היועץ המשפטי לממשלה, שלא עושה כלום לנוכח רמיסת החוק והדמוקרטיה של ברק, וכלה באנשי הצבא והמשטרה, המתיישרים לפיו באופן מושלם. ברק הגיע למעמד של שליט יחיד ומוחלט. לא רק שאין דבר שיעצור אותו, אלא שהפעם הדיקטטורה היא גלויה ומפורשת: הוא לא חושש להגיד משפטים כמו "על תהליך השלום העם יחליט, ולא כמה פוליטיקאים" (שפירושו שהוא יותר זקוק לאישור הכנסת בפעולותיו).

ברק כבש את השלטון במדינה ועתה הוא חופשי לעשות כל מה שעולה על רוחו. מאחר שהוא כבר עסוק במשך שלושה חודשים בסיוע לרצח אזרחי מדינת ישראל – מאחר שהוכח כבר שחיי אזרחי מדינת ישראל אינם עומדים בראש מעייניו והוא מוכן להקריבם על מזבח שלטונו – הרי שאין לנו כל סיבה להניח שחייהם של עוד כמה אזרחים, וודאי עוד כמה "מתנחלים מסוכנים" יהוו מכשול בפני שאיפותיו הבלתי מרוסנות.

יתכן וישנם אנשים המוכנים למות, ובלבד שלא ינתן הר הבית לשליטת הערבים, ובלבד שלא תינתן השליטה בירושלים בירת קודשנו לרוצחים אלה. על כך בדיוק, ועל כך שכולנו יודעים זאת, בונה אהוד ברק. הוא יוצר עכשיו את המצב הבלתי נסבל, שעלול לגרום לכמה אנשים לקום ולעשות מעשה. הוא יודע שיש גבול למה שכמה יהודים יכולים לסבול. וכאמור, גם אם זה לא יקרה, הוא עלול להפעיל תכנית חלופית שלא נזקקת ל"עזרת" אוהבי ישראל החרדים לגורלה.

ידע כל יהודי החרד לגורלה של ישראל ושל ירושלים, כי כל פעולה אלימה עלולה לגרום לפגיעה אנושה ישראל ובירושלים; פגיעה שלא יהיה בידינו לתקנה. הכח והרובים נמצאים בידיהם – בידי אויבינו ובידי תומכיהם היהודים – הם אינם בידינו. עלינו להתנגד למעשיהם, אך לא באמצעות מעשי יאוש שאין בחובם פתרון אמיתי לבעיות. עלינו להראות שהם האלימים, ולא אנחנו. מאידך, אסור לנו להרשות למצב בו ערכינו המקודשים ביותר נרמסים, ואנו עומדים מנגד. אם נעשה כך, נהיה ראויים לחורבן ולגלות. עלינו לקום ולהתנגד, עלינו לקום ולנקוט במרי אזרחי! מרי שיצעק ויזעק כי אנו לא נשלים עם מסירת ירושלים ועם מסירת הר הבית לידי זדים. מרי לא אלים, אך חד, נחוש וברור. מרי שיגיד שאנו נציגיו האמיתיים של העם היהודי ואנו לא ניתן שכך יעשה. וה' יהיה בעזרנו.

נתונים נוספים