אי מוסריות
- פרטים
- עידכון אחרון ב-ראשון, 28 אוקטובר 2012 10:37
- כניסות: 772
אי מוסריות
לאחרונה נמסר לגבי המצע של התנועה החדשה של שרון "קדימה" כי במסגרתו היא מציעה מדינה פלשתינית על 90% משטח יו"ש.
בהקשר זה יש לחזור ולהזכיר כי הרשות הפלשתינית מעולם לא הוכיחה כי יש לה זכות על שום חלק מחלקי ארץ ישראל.
גם לגבי השתיקה בענין הסכמי אוסלו, שבהם נמסרו לאנשי הרשות הפושעת חבלי ארץ ישראל השייכים לריבונות היהודית, אין השתיקה מהווה אישור מוסרי.
זולת רכוש פרטי שהבעלות עליו ניתנת להוכחה באופן משפטי ברור על ידי בית דין של צדק, אין לאיש – וקל וחומר לכנופיות של רוצחים מטילי אימה – זכות לשום חלק מחלקי ארץ ישראל.
זולת זאת, הרשות לא הוכיחה בשום צורה אובייקטיבית כי יש לאנשיה הזכות לקבלת חזקה ו/או אוטונומיה על שטח למדינה. למעשה, אם בכלל הוכח משהו מאז נחתמו הסכמי אוסלו, זהו חוסר יכולתם של מנהיגי הרשות לשלוט בחברה אנושית כלשהי ולנהל בני אדם בצורה שמבוססת על הכרה בזכויות האדם, שהוא תנאי יסוד לקבלת זכות שלטון.
מתוך העובדה שהפלשתינים לא הוכיחו בגרות שלטונית מסוג זה, ניתן להסיק שכל רמה של הסכמה לתביעות הפלשתינים בהקשר של מדינה או רשות עצמאית איננה נובעת אלא מתוך פחד וכניעה לאיום באלימות מצידם.
המתווכים שהתיימרו במשך דור אוסלו ועד היום לסייע לעם ישראל בסכסוך עם הערבים הכירו בכך שכל שהם יכולים הוא להיכנע לאלימותם, מחשש פן יבולע להם אם יתעמתו עימם באופן משפטי, מלחמתי או אחר.
לפיכך הם גררו את מדינת ישראל ועימה את העם היהודי היושב בארץ ישראל לסבך כובל של התחייבויות לא מוסריות שמשמעותן כניעה לאיום באלימות מצד הערבים.
כניעה כזו איננה צודקת ואיננה מוסרית.
מנקודת מבט זו, מהווה חלק המצע של מפלגתו החדשה שלשרון, המוסר לידיים פושעות וחסרות זכויות כאחד חלקים מארץ ישראל, המשך לאותה כניעה לא צודקת ולא מוסרית.
לפיכך, ההולך בדרכו זו של שרון בוחר ללכת בדרך של אי מוסריות.