מחדל חינוכי
- פרטים
- עידכון אחרון ב-ראשון, 28 אוקטובר 2012 10:37
- כניסות: 881
מחדל חינוכי
מהתנהגותם של ערביי ישראל בעת המהומות שפרצו לאחרונה ניתן להסיק על מחדליה של מערכת חינוך מפא"יניקית בת שנים רבות. זו לא הצליחה לשפר ואפילו במעט את גישתם וסגנונם של ערביי ישראל.
גם תגובתם של הערבים לנסיון המשטרתי לדכא את התפרעויותיהם מעידה על כך שרק דיכויים המוחלט הוא ששמר את כל היצרים היסודיים שלהם תחת איומי המשטר וזו הראתה לנו שהתנהגותם התרבותית, כפי שבאה לידי ביטוי בגינוניהם החיצוניים של מנהיגיהם, איננה אלא כיסוי חיצוני ותו לא, מעטה דק של בני תרבות, המולבשת על ברברים ששרשיהם ההבנתיים והתרבותיים הולכים אחורה שנים רבות, אל ערבות המאה ה18 וה19 שבה פשטו אבות אבותיהם השודדים והחומסים על שיירות סוחרים יצרנים, רצחו ואנסו בהם ולא השאירו מתום.
נראה שבחמישים השנים שעברו לא התפתח שום הבדל השקפתי יסודי בין הערבי תושב ישראל לאלה מהם שמוצאם במדבריות השוממות של העריצויות הערביות של האיזור – והם עדיין יהיו מוכנים לצאת לקולה של כל קריאה לטבוח ביהודים.
קשה שלא לראות בעצם עובדה זו מחדל של מערכת חינוך ריכוזית, אשר היתה אחראית להנחלת ערכים במשך תקופה ארוכה כל כך – ובכל זאת לא הצליחה להציג את היהודי כמי שיש לזקוף לזכותו תרומות מסויימות למגזר הערבי.